Powered by Google

Wetenschapscommissie


Medisch Wetenschappelijk Onderzoek met Mensen moet, alvorens uitgevoerd te kunnen worden, ter toetsing worden voorgelegd worden aan een erkende Medisch Ethische ToetsingsCommissie. Het R.O.I. maakt hiervoor gebruik van de METC van het Erasmus MC.  Een onderzoek binnen het Oogziekenhuis Rotterdam kan  van start gaan nadat de Raad van Bestuur toestemming heeft gegeven. De Raad van Bestuur laat zich adviseren door de Wetenschap Commissie Oogziekenhuis (WCO). Al het wetenschappelijk onderzoek dat plaats gaat vinden in het Oogziekenhuis dient aangemeld te worden bij de WCO.  Dit geldt zowel voor WMO-plichtig als niet-WMO-plichtig onderzoek (bijvoorbeeld statusonderzoek).

De wetenschapscommissie is een ziekenhuiscommissie. Deze commissie beoordeelt alle onderzoeksvoorstellen op wetenschappelijk inhuod, klinische relevantie en klinische geschiktheid om in Het Oogziekenhuis uitgevoerd te worden. Vervolgens informeert de WCO de Raad van Bestuur over de ingediende onderzoeksvoorstellen. De Raad van Bestuur neemt het definitieve besluit met betrekking tot de toestemming voor de uitvoering van een wetenschappelijk onderzoek.

  

De wetenschapscommissie bestaat uit:

·         Prof. dr. J.C. van Meurs, oogarts, voorzitter

·         Drs. J. van Rooij, oogarts

·         Dr. L.I. van den Born, oogarts

·         Drs. M. Manzullioogarts

·         Dr. E.C. La Heij, oogarts

·         Dr. W.A. van den Bosch, oogarts

·         Drs. J.G. Bollemeijer, oogarts

·         Dr. R.J.  Wubbels, senior onderzoeker R.O.I.

·         Mevrouw M. Scheeres, research verpleegkundige

 

 

Contact

Voor vragen of voor het opvragen van de notulen kunt u contact opnemen via: roi@oogziekenhuis.nl of telefonisch via 010-4023449.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen