Powered by Google

Onderzoeksfonds


Behalve uitstekende patiëntenzorg en de opleiding van oogartsen wordt in Het Oogziekenhuis Rotterdam veel onderzoek verricht ter verbetering van de oogzorg. Dit om patiënten volgens de allernieuwste methoden te kunnen behandelen en de behandelingen nog veiliger te laten verlopen.

Omdat de vraag naar oogzorg de komende jaren aanzienlijk toeneemt wordt de behoefte aan medische innovaties in de oogzorg steeds groter. Innovaties die wij nu heel normaal vinden, zijn altijd het resultaat van wetenschappelijk onderzoek. Tot 50 jaar geleden was een staaroperatie bijvoorbeeld een grote ingreep, omdat de lens geheel moest worden verwijderd. Door onderzoek kan de lens nu met ultrasone trillingen worden opgebroken, waarna de deeltjes met een soort stofzuigertje uit het oog gezogen worden.

SWOO-Flieringa

SWOO logo


Voor wetenschappelijk onderzoek is private financiering nodig. Iedereen die goede oogzorg belangrijk vindt, kan daartoe het onderzoekfonds steunen. Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft hiervoor de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Oogziekenhuis Prof. Dr. H.J. Flieringa (SWOO-Flieringa) opgericht. Op de website van SWOO-Flieringa vindt u meer informatie over de resultaten, oogaandoeningen, financiering en onderzoeken, gesegmenteerd naar jaartal.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen