Powered by Google

Promotie Susan Bryan


Het ROI heeft er alweer een doctor bij! Weliswaar niet in de medische zin van het woord, maar in een meer academische en statistische omgeving. Susan Bryan reisde in 2011 vanuit Zuid-Afrika naar Rotterdam om aan de slag te gaan als promovendus met data omtrent de gezichtsvelden van glaucoompatiënten. Het beoordelen van longitudinale reeksen gezichtsvelden maakt het mogelijk om de effecten van glaucoom in een vroeg stadium te detecteren en om functionele veranderingen te bepalen. Dit stelt de clinicus in staat om een adequate behandeling in te zetten, waardoor de ziekte vertraagd wordt. Echter, wordt de meetmethode voor het vastleggen van het gezichtsveld geplaagd door een grote meetvariabiliteit.

 

En daar komt statisticus Susan aan te pas. Zij ontwikkelde een model voor het predictieproces en bracht allerlei gemeten factoren in rekening die een invloed kunnen uitoefenen op de progressie van glaucoom. De details en uitgebreide evaluatie laat ik even achterwege in dit verslag, maar is voor de geïnteresseerden te vinden  op de site van het Erasmus MC. https://repub.eur.nl/pub/101802/

Op een vroege ochtend in oktober – meer bepaald om 9.30 uur op 4 oktober 2017-  mocht Susan haar bevindingen verdedigen voor een multidisciplinaire jury. Drie kwartieren lang doorstond Susan een resem vragen waar ze zonder aarzelen een antwoord op wist te geven. Na beraadslaging besliste de jury Susan te bekronen met de titel Doctor en haar het officiële document aan te reiken. Uiteraard werd dit uitgebreid gevierd met een paar drankjes in de avond.

 

Gefeliciteerd Doctor Bryan!

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen