Powered by Google

Promotie Eva van Eijk

Woensdag 7 juni 2017 was de openbare verdediging van het proefschrift getiteld “Computer-assisted Self-triage for the Ophthalmic Emergency Department’, door Eva van Eijk.

Het onderzoek leidend tot dit proefschrift vond plaats op de spoedeisende hulp van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Sommige oogklachten op de spoedeisende hulp dienen zo snel mogelijk behandeld te worden omdat patiënten anders blind kunnen worden. Met triage wordt bepaald welke patiënt het snelst hulp nodig heeft. Eva van Eijk heeft in een samenwerking met het Oogziekenhuis Rotterdam en het Erasmus MC een ZELF-triage instrument (ISET) ontwikkeld. De ISET heeft een touch-screen waarop patiënten zelf bij binnenkomst hun oogklachten kunnen aangeven. De ISET berekent vervolgens welke streef-behandeltijd aangehouden kan worden om de tijdige behandeling van urgente oogaandoeningen te verbeteren. Tegenwoordig heeft deze ISET zijn plaats gevonden in het Oogziekenhuis Rotterdam op de spoedeisende hulp.

Met haar project heeft Eva in 2013 de derde prijs CZ zorgprijs in ontvangst mogen nemen.

Sluit de voorlees functie

Deze melding niet meer tonen