Powered by Google

Esma Islamaj wint regionale ronde Famelab


Esma Islamaj wint regionale ronde Famelab

Op dinsdagavond 3 april 2018 heeft onze collega promovenda Esma Islamaj de regionale ronde van FameLab Delft gewonnen! Een wedstrijd waarbij jonge onderzoekers 3 minuten de tijd krijgen om een wetenschappelijk concept op een aantrekkelijke manier te pitchen. Onze enthousiaste Esma had alles uit de kast getrokken om haar publiek duidelijk te maken wat diplopie inhoudt. Met behulp van twee ogen van schuim, haar woordgrappen en haar overtuigingskracht wist zij de ogen van het publiek en de jury op haar gericht te houden. De jury was dan ook zeer te spreken over de manier waarop ze het publiek erbij betrok en haar t-shirt in thema (‘why Eye see you twice’) vonden zij een slimme eyecatcher! Een terecht winst dus voor onze Esma!

Esma doet haar promotieonderzoek op het gebied van glaucoom in een van de TopZorg-onderzoeken. Ze kijkt naar de bijwerkingen van een Baerveldt implantaat op de corneale endotheelcellaag en op de oogstanden, waaronder diplopie.

 

 

Op 9 mei zal Esma opnieuw pitchen en samen met de overige winnaars van de regionale voorrondes strijden in de nationale ronde van FameLab. De winnaars van alle 25 deelnemende landen zullen vervolgens op het Cheltenham Science Festival (5 - 10 juni 2018) strijden voor de titel van FameLab International Champion!

 

Heel veel succes Esma!

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen